Strony

poniedziałek, 11 lutego 2013

Krem czekoladowy z wiśniami

   Krem bardzo prosty i bardzo smaczny.

3 kostki masła
6 żółtek
3/4 szklanki cukru pudru
Konfitury wiśniowe
Kakao

Żółtka ucieramy na parze z cukrem pudrem, aż będą puszyste i białe. W osobnym naczyniu ucieramy miękkie masło, również do puszystości i stopniowo dodajemy żółtka, cały czas ucierając.
Następnie dodajemy 2-3 czubate łyżki kakao. Ilość dodanego kakao zależy od tego jak intensywny smak chcemy uzyskać. Na koniec należy dodać konfiturę z wiśni. Jeśli konfitura nie jest zbyt gęsta, trzeba odsączyć z niej najpierw sok. Ilość dodanych wiśni również zależy tylko od tego, ile chcemy mieć ich w kremie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz